CHURN ANALYSE

Det er essentielt for enhver virksomhed at have loyale kunder, da de er mere lønsomme, køber mere hos dig, kommer igen og anbefaler din virksomhed til deres netværk. Det er alt andet lige billigere at fastholde eksisterende kunder end at tiltrække nye. Netop derfor er det værdifuldt at vide hvilke kunder, der er risiko for at miste, så du kan gøre noget ved det, inden det er for sent.

I den forbindelse er en kundetilfredshedsmåling et godt udgangspunkt - men kun for de kunder, der har deltaget i undersøgelsen, hvilket sjældent er alle kunder. Vil du have overblik over risikoen for hele kundebasen, er en churnanalyse en rigtig god investering.

NET PROMOTER SCORE

Loyale kunder er gode ”ambassadører” for din virksomhed og dit produkt. Folk er meget åbne og venligt stemte over for produkter/ firmaer, der anbefales af venner og familie.

 

Når du arbejder med Net Promoter Score® (NPS), afdækker du netop, hvor loyale dine kunder er.

NPS er lidt det samme som eksempelvis et kondital. Hvis man ønsker at komme i bedre form, kræver det, at man passer sin træning. Det er altså ikke nok at gennemføre en konditest en gang imellem! Man får ikke mere loyale og profitable kunder ved blot at gennemføre en NPS-måling. Man skal hele tiden træne og opstille nye mål for sin virksomhed.

NPS I PRAKSIS

Målindikatoren ”Net Promoter Score” baserer sig på kundernes svar på spørgsmålet: ”Hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale virksomhed X til en ven, kollega eller forretningsforbindelse?”.

Svarskalaen på spørgsmålet er en sandsynlighedsskala, der går fra 0 til 10, hvor 10 er bedst. Afhængig af hvad kunderne svarer på spørgsmålet, inddeles de i tre kategorier: ”Promoters” (9-10), ”Passively satisfied” (7-8) eller ”Detractors” (0-6).

Net Promotor Score (NPS) beregnes ved at trække den procentvise andel af ”Detractors” fra den procentvise andel af ”Promoters”. Hvis man eksempelvis har 40% ”Promoters” og 20% ”Detractors” er ens Net Promotor Score = 20%. Virksomheder med de mest engagerede og loyale kunder har en Net Promotor Score på 75% til 80% eller mere, afhængig af den aktuelle branche.

CharityGuard ApS

+45 77 33 78 00

Gråbrødre Plads 4, 2

5000 Odense C

CVR: 28518439

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram Social Ikon

© 2019 by CharityGuard. Proudly created with Wix.com

Last updated by 2020

Charity_Guard LOGO 2018.png